כדי להשתתף במירוץ מרתון בחו"ל, כדאי להירשם מוקדם ועדיף לעשות זאת במסגרת חבילות. זה מאפשר להתרכז בדבר החשוב ביותר – באימונים ובריצה עצמה. הדבר חוסך גם טרחה מיותרת או עוגמת נפש אם לא מוצאים מלון מתאים, טיסה וכדומה. ההרשמה אפשרית כיום גם אונליין, ויש קטגוריות של מקצוענים ושל חובבים. הכנה מוקדמת נדרשת, לרבות אימון אינטנסיבי, אם רוצים להשיג תוצאה איכותית וכדי להימנע מנזקים בריאותיים.
אחד המרתונים הגדולים ביותר בעולם, יש אומרים הגדול ביותר שבהם, הוא המרתון המפורסם ועתיר המשתתפים של ניו יורק. נכון לכתיבת הסקירה הנוכחית (קיץ 2017), המרתון התקיים לא מכבר (11.5.17), אבל בהחלט שווה להירשם מראש לריצה של השנה הבאה. ההרשמה למרתון הזה מאוד פשוטה: מכיוון שיש אתר אינטרנט פעיל, כיאה למרתון רב מוניטין, ניתן להירשם בקלות באינטרנט ובאפליקציה.
השתתפות כרוכה בתשלום, כמובן, כאשר המרתון שהסתיים ממש לאחרונה פרסם עלויות כדלהלן – לתושבי ניו יורק מ-255 ועד 295 דולר, כאשר למרבית הישראלים המחיר הרלוונטי היה 338 דולרים. בשנה הבאה, המחיר צפוי ככל הנראה להיות דומה. מארגני המרתון מציינים כי לאחר ההרשמה והתשלום לא ניתן לקבל החזר מכל סיבה שהיא. לא נראה שזה מרתיע יותר מדי את עשרות האלפים שמשתתפים במרתון הזה מדי שנה. מספר המקומות במרתון גדול – אך הוא מוגבל, וחשוב להקדים ולשריין מקום.
מרתון בוסטון מתקיים על פי רוב ביום שני השלישי של חודש אפריל. המרתון מתקיים כשמאחוריו מסורת עתיקת יומין, שהחלה כבר בסוף המאה התשע עשרה. זהו אחד מאירועי הספורט הוותיקים בעולם. בשנים האחרונות נרשמו למרוץ זה מעל ל-30 אלף איש. על מנת להירשם יש צורך להציג יכולת גבוהה וכן להיות בגיל 18 ומעלה. המשתתפים נדרשים להציג יכולת לרוץ בזמן של פחות משלוש שעות וחמש דקות לגברים ופחות משלוש שעות ושלושים וחמש דקות לנשים. מלבד רצים תחרותיים יש גם רצים הנרשמים לריצה למטרות צדקה. בשל אופי המסלול והתנאים השוררים בו, הוא אינו מוכר לצורך שיא עולם, והתוצאות של מתחרים שבעבר אכן השיגו זמן שיא לא הוכרו כשיאי עולם.
עוד אחד מהמרתונים הגדולים בתבל נערך בארצות הברית, בשיקגו. הפעם הראשונה שבה התקיים מרתון שיקגו הייתה בשנת 1977 והשתתפו בו כמה אלפי רצים. בשנים האחרונות מספר הנרשמים גדול מאוד, ומארגי המרוץ מגבילים את המשתפים לעד 45,000 איש. ההרשמה לתחרות פתוחה, אולם לא כל מי שנרשם אכן יתקבל. ישנה אפשרות להירשם על בסיס הישגים וכן להירשם להגרלה.
במהלך המרוץ משלבים פעילות התנדבותית ואיסוף כספים לארגונים מקומיים כגון בית החולים של שיקגו. יש לציין שתנאי המרתון הזה נחשבים לאידיאליים, ובמילים אחרות – הוא נחשב כידוע מאוד בזכות השיאים הנשברים בו וההישגים היפים שניתן להגיע אליהם במהלכו (לרבות שבירת שיאים אישית). התוואי של המרתון מעגלי, כלומר הוא מתחיל ומסתיים באותה הנקודה. מתחילים לרוץ באזור פארק גרנט וממשיכים לעבר מרכז העיר. נקודה ראויה לציון היא שהרבה מאוד מהרצים במרתון הזה מגיעים מחוץ לארצות הברית.
מארצות הברית אנו עוברים ללונדון, שהמהווה את הבית לאחד מאירועי המרתון השנתיים הגדולים בתבל. המרתון, שמתקיים בדרך כלל בעונת האביב, החל בראשית שנות השמונים. השנה (2017) התקיים המרוץ ב-23 באפריל. בשנה הבאה, כך מוסרים המארגנים, יתקיים האירוע ב-22 באפריל. ייחודו של המרתון של לונדון טמון בכך שרוב המסלול עובר לאורך נהר התמזה. יש מספר נקודות הזנקה, ולאורך הדרך חולפים על פני מבנים היסטוריים ובעלי משמעות. עשרות אלפי משתתפים נוהרים בכל שנה להשתתף במרוץ, כאשר בשנים האחרונות המספר מוערך בכשלושים אלף איש ואף יותר. לצד רצים מקצוענים רבים, יש גם חובבים ויש גם מקצים לרצים המתמודדים עם מוגבלות. פרסים כספיים נכבדים ממתינים לזוכים.
גם בברלין שבגרמניה מתקיים בכל שנה אחד המרתונים הגדולים ביותר בעולם. גם כאן ניתן למצוא רצים מקצוענים לצד חובבים. בשנת 2016, כך דווחו המארגנים, השתתפו במרוץ יותר מ-45 אלף איש וחולק פרס בסך כמיליון דולר שהתחלק בין הזוכה מקרב הגברים לבין הזוכה מקרב הנשים. המרתון של ברלין נערך בדרך כלל בתנאים טובים מאוד, כאשר פני השטח והרוחות לאורך המסלול אפשרו בשנים האחרונות תוצאות מהטובות בעולם. תוצאה ראויה לציון הציג רץ קנייתי שהוביל את הרצים בשנת 2014 עם זמן של פחות משעתיים ושלוש דקות – שיא עולמי. ייחודו של המרתון טמון באפשרות להשתפות גם במרוצים ייחודיים כגון מרתון של מחליקי גלגיליות וכן מרתון לבעלי כסאות גלגלים.
בירת יפן מארחת גם היא את אחד המרתונים המובילים בעולם – המרתון של טוקיו. השנה (2017) התקיים המרוץ בסוף פברואר. בשנה הבאה, 2018, צפוי המרוץ להתקיים בתאריך 25 בפברואר. יתקיימו בו כרגיל גם אירועים התנדבותיים רבים, ולצד רצים מקצועיים ישתתפו גם חובבים. באירוע האחרון נרשם הישג יפה לרץ הקנייתי, שהוביל את הרצים עם זמן של מעט פחות משעתיים וארבע דקות. המסלול מוביל את הרצים לאורך אתרים רבי משמעות כגון בנייני הממשלה היפנית והארמון הקיסרי.