כתב: יפעת טייג – נטורופתית ומטפלת ברפואה סינית
חורף וגשם מטפטף על העורף…
חורף זו אהבה. אהבה מהסוג הזה שגורמת לך להתכרבל מתחת לפוך עם מישהו אהוב שממיס ומחמם לך את הלב ועדיין החורף מביא עמו גם דברים נוספים. בואו נרענן קצת הזיכרון, נתחמם ונרחיק את הקור.
אז הבאנו לכם כמה טפטופים וטיפים על מחלות חורף:
שפעת, בשלב המחלה כדאי לצרוך מזונות נוזליים כמו מיצים ושייקים מפירות וירקות, מרקים, המכילים נוגדי חמצון המסייעים לגוף להתמודד עם הנגיף.
למצבי הצטננות וליחה כדאי לאכול מזונות המונעים הצטברות ליחה כמו:
לכאבי גרון ודלקות גרון נשאר עם המזון הנוזלי מים, מרקים ומיצי פירות וירקות בצל שום וזנגוויל יהיו נפלאים כנוגדי דלקת וכמובן כל נוגדי החימצון העיקריים קבוצת הירקות הכתומים: בטטה, גזר, דלעת, דלורית. ירוקי העלים העלים המכילים כלורופיל ומגנזיום ומזונות העשירים בויטמין C : קיווי, גויאבה, פלפל אדום, פירות הדר (לא במצבי ליחה) וירוקי עלים. מזונות המכילים אבץ כמו קטניות, נבטים, גרעיני דלעת, זרעים ואגוזים יחזקו את מערכת החיסון.
במצבי חום אפשר להיעזר בצמחי מרפא כמו ג'ינג'ר, קפסיקום, רוזמרין ובצמחים מייזעים כמו בן חרצית, נענע וסמבוק שחור. גם מקלחת במים פושרים, גרביים עם חומץ ומגבת לחה על המצח יעשו עבודה טובה.
ללב, עם השמש הנעלמת בחורף מגיעה גם עצבות, בדידות ודכדוך. איך נרחיק אותם מאיתנו?
שוקולד מריר הוא תרופה נפלאה לא רק לבלוטות הטעם אלא גם לבריאות הגוף. שוקולד מריר יש גם כמות גבוהה של פנתילאמין, אותו מרכיב שמשחרר גופנו כשאנו מתאהבים. הוא גורם למוח שלכם לשחרר אנדורפינים שמשפרים את מצב רוחכם. שוקולד מריר עשיר באנטי-אוקסידנטים, אשר מפחיתים את הנזק החימצוני שמתרחש בתאים. אם גופכם יוכל להילחם ביעילות נגד רדיקלים חופשיים, הוא יהיה מוגן מפני הזדקנות וסוגים רבים ושונים של סרטן. עקב כך, כמה קוביות שוקולד מריר פעמיים או שלוש בשבוע יכולות לא רק לשפר את מצב רוחכם, אלא גם לעזור לשמור על הגוף מנזקי הזדקנות וסרטן.
מחקר שנעשה בשווייץ אישרו שכשאנשים לחוצים אוכלים 50 גרם של שוקולד מריר בשבוע, כמות הורמוני הלחץ שהגוף שלהם משחרר פוחתת באופן משמעותי.
השוקולד המריר נמצא כי הוא עוזר להרגיע את מנגנון השיעול שבגוף ביעילות שכמעט משתווה לתרופה קודאין, הודות לתאוברומין שבו. הכימיקל הזה אחראי לאפקט ה-"הרגשה הטובה" של השוקולד המריר, והוא מרגיע את הפעילות של עצב הוואגוס.
בנוסף, דגנים מלאים מעלים את רמות הסרוטונין המשפר את מצב הרוח ומעלה חיוך על פנינו.
פירות יער ותותים ואפשר גם קפואים מכילים נוגדי חימצון חזקים. שומני אומגה כמו דגי ים צפוני, אגוזים וזרעים ואי אפשר בלי יצירה, נשימה ופעילות גופנית המשפרים את מצב הרוח ומעלים רמות אנדורפינים.
ואיך אפשר שלא להתייחס לשמנים הארומתרפיים עם הניחוח הנפלא והמרפא הטומן בחובו את מהות הצמח ממנו הוא מופק.
ממה כדאי להימנע?
מתכונים מרפאים:
לסיכום: הנבחרת המובילה שלי היא:
אז שיהיה לכולנו חורף חמים, בריא ואוהב.