כל מה שתמיד רציתם לדעת על מיינדפולנס וכיצד מתחילים לתרגל

משמעות המילה מיינדפולנס בעברית הינה קשיבות, אך רבים טוענים כי היא לא מייצגת אותה בצורה המדויקת. מיינדפולנס, בפשטות, הינו מצב מנטלי של אדם, בו הוא נוכח ומרוכז במאת האחוזים בהווה.

הוא קשוב לעצמו, בכל מובן – לרגשותיו, לתחושות בגופו ולמחשבותיו, ומקבל אותן ללא כל שיפוטיות. אולי זה נשמע פשוט, אך רבים יעידו כי הם מתקשים ביותר להגיע למצב זה, וכי כל רגע שבו הם מצויים בו הוא רגע אושר גדול, אך נדיר למדי.

עם זאת, כל אחד יכול לקדם את רמת המיינדפולנס שלו, ולאט לאט להתקדם אל עבר רמות נוכחות, קבלה ואושר גבוהות יותר.

במאמר זה, נסקור בקצרה את המשמעות העמוקה של המיינדפולנס, ונתייחס לדרכים להעלות את רמתו, במטרה לשפר את איכות החיים ואת רמת האושר שלכם.

 

רבים בכל רחבי העולם התייחסו למיינדפולנס בכתביהם, בין אם השתמשו במונח הזה ובין אם באחר. אחד מהוגי הדעות המודרניים המובילים בנושא זה, הוא פרופסור ג'ון קבט-זין, אשר נחשב על ידי רבים לאיש ש"המציא" את המיינדפולנס המודרני.

קבט, אשר השלים לימודי פרופסורה במדעי הרפואה, ותרגל יוגה ומדיטציה במשך שנים רבות, מייצג בשיטתו את השילוב האידאלי בין המזרח והמערב: בין הרוחניות והתרגול של הנזירים, לבין המדע והרפואה המודרניים.

בהתבססות על חוויותיו והשכלתו, הוא הקים את המרכז להפחתת לחץ ולקשיבות בבוסטון, ופיתח שיטת טיפול אפקטיבית ביותר עבור רבים ברחבי העולם.

שיטתו, הנקראת mbsr- mindfulness based stress reduction, חווה עלייה משמעותית עם השנים, והיום היא אף מקובלת בקרב חוגי רפואה ופסיכולוגיה שמרניים ביותר.

 

בכתביו, קבט ניסח כמה עקרונות מרכזיים למיינדפולנס, שאליהם נתייחס כאן בקצרה:

  • חוסר שיפוטיות: היו עדים אוביקטיביים לתחושותיכם ולחוויות שלכם. תוך כך, פתחו מודעות לזרם האינסופי של השיפוטיות והתגובות הפנימיות שלכם, וכך לאט לאט תפחיתו אותו.
  • סבלנות: קבלו את העובדה שלפעמים דברים קורים בזמן ובקצב שלהם, ופשוט תאפשרו את זה ללא דחף או לחץ מיותר.
  • אמון: פתחו אמון ברגשות ובחוויות הפנימיות שלכם, ותבינו שזה בסדר גם לעשות טעויות לפעמים.
  • קבלה: תראו ותקבלו את הדברים כמו שהם, וכך תגיבו באופן יציב, ראוי ושלם לכל מאורע בחייכם.
  • שחרור: כאשר אנו נוכחים בחוויה הפנימית שלנו, אנו מגלים כי ישנן מחשבות מסוימות, בהן אנו רוצים להיאחז. במקרה זה, המפתח הוא ללמוד לשחרר אותן, ולהיות כמה שיותר בהווה.

 

כמה כלים לשיפור המיינדפולנס שלכם

לפי קבט, אלה המפתחות העיקריים לפיתוח המיינדפולנס של כל אדם, אך מהם הכלים הפרקטיים אשר יקדמו אותם?

ישנם כמה תרגולים עיקריים, אשר יעזרו לכם לפתח את הקשיבות שלכם, כאשר אחד מהם הוא תרגול יוגה קבוע. אנשים רבים מכל העולם אשר מתרגלים יוגה, מספרים על תחושות המתארות מיינדפולנס של ממש, במילים אחרות, הם מספרים על תחושת נוכחות גדולה יותר בהווה, בכאן ועכשיו.

כמו כן, הם יעידו כי הם קשובים יותר לגופם באופן משמעותי, סבלניים יותר ומקבלים יותר את עצמם כמו שהם.

למעוניינים בכך, ישנן דרכים רבות ומגוונות לתרגל יוגה. ניתן להירשם לסטודיו ליוגה, לתרגל באופן עצמאי, ואף ללכת לריטריט יוגה, שהוא חופשה שלמה אשר מתרכזת בתרגול הנהדר.

דרך נוספת לקידום המיינדפולנס, הינה תרגול מדיטציה, ובמיוחד מדיטציית מיינדפולנס. ישנם סוגים רבים של מדיטציה, כאשר כל אחד מהם מתרכז בדבר אחר, אך מדיטציית המיינדפולנס היא מהנפוצות והנגישות ביותר שניתן למצוא כיום.

בדומה ליוגה, גם תרגול מדיטציה הינו אפשרי בדרכים מגוונות, כאשר ניתן לתרגל מדיטציה באופן עצמאי, או בקבוצה, במגוון מסגרות שונות.

סדנאות מיינדפולנס ומדיטציה ברחבי הארץ והעולם תוכלו למצוא כאן בקישור>>

מועדון הלקוחות של סורנטו

השותפים שלנו

מנטה מגזין לוגו
ריגמן מכללה לוגו
FRUIT AND VEG LOGO
מלון נחשולים לוגו
INHALE EXHALE LOGO
לוגו ערוגות

נישאר בקשר?

השאירו מייל וקבלו מאיתנו הטבות, הנחות ועדכונים לגבי אירועים חדשים